Voor een kadaverkoeling bent u bij KMB4u aan het juiste adres. KMB4u is inmiddels 25 jaar actief in het produceren, repareren en door ontwikkelen van kadaverkoelingen. Een kadaverkoeling is noodzakelijk om de kadavers van overleden dieren te bewaren. Door het gebruik van RVS koeler en kunststof voelers staat deze koeling inmiddels bekend als zeer betrouwbaar en energiezuinig! Ook het milieuaspect is groen door het gebruik van koolwaterstof (propaan) als koelmedium. KMB4U was de eerste in Nederland die een productie-unit op de markt heeft gebracht met dit milieuvriendelijke gas.

Ondergrondse koeling "Single"1 containers van 950 liter, 1 koeleenheid
kmb4u koelunit voor een kadaverkoeling type duo
Ondergrondse koeling "Duo" twee containers van 950 liter, 1 koeleenheid

Wanneer u op zoek bent naar een leverancier van een degelijke propaankoeling voor het terugkoelen van kadavers, dan wilt u wel kunnen rekenen op uitstekende producten en een klantvriendelijke service. U wilt namelijk dat uw propaankoeling lang meegaat. Mocht er toch een keer een defect optreden, dan wilt u wel dat een vakkundige monteur deze zo snel mogelijk komt oplossen. Heeft u nog geen geschikte leverancier voor een propaankoeling gevonden? Dan doet u er goed aan om contact op te nemen met KMB4U om de mogelijkheden te bespreken.

Wanneer u een propaankoeling bij KMB4U aanschaft, dan weet u zeker dat u een milieuvriendelijk product koopt. In de koeling die wij u kunnen leveren fungeert propaan, wat bekend staat als een milieuvriendelijk gas, als koelmedium. Hierdoor kan gebruik gemaakt worden van de MIA/Vamil subsidieregeling (Milieu Investerings-Aftrek). KMB4U is het eerste bedrijf in Nederland dat een koeling met het propaangas op de markt bracht. Momenteel levert KMB4U propaankoelingen aan onder andere dierenartsen, gemeentewerven, de pluimveesector en de varkenssector, verspreid over heel Nederland.

Ondergrondse koeling 2 x Single, 2 containers van 950 liter, 2 koeleenheden

De investering in een ondergrondse kadaverkoeling laat zich eenvoudig terug verdienen. Mede door minder ophaalmomenten van de destructor (Rendac) en het tariefverschil tussen verwerkingsprijzen per dier versus per container van 950 liter. Daarnaast kunt u gebruik maken van de MIA/Vamil subsidiemogelijkheden.

  • Minder zichtbaar voor de omgeving
  • Gebruik van milieuvriendelijk “propaan”gas in plaats van Rxxx koelmiddel
  • Geen milieuvergunning nodig, dankzij gebruik Propaangas
  • Kadavers blijven gekoeld tot ophaalmoment
  • Beperkte geur-uitstoot naar de omgeving
  • Bezoekfrequentie Rendac kan omlaag (bespaard kosten)
  • Minder fysieke handelingen (bespaard tijd)
  • Subsidie mogelijkheden via MIA en/of Vamil (B2299)